hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Nemzetközi terrorizmus – világágméretű kihívás

Terrorizmusellenes ismeretekkel bővítette ez évtől honlapját a Nemzetbiztonsági Hivatal, mert annak jeleit észlelték, hogy terrorszervezetek aktivistái utaznak át, esetleg bújnak meg régiónkban. A Medical Tribune Gorka Sebestyént, a Fejlődő Demokrácia és Nemzetközi Biztonsági Intézet igazgatóját kérdezte.

 Sikeres évet zártak az európai titkosszolgálatok – áll a Nemzetbiztonsági Hivatal nemrégen nyilvánosságra hozott jelentésében. Sajátos megállapítás ez minden idők legvéresebb Európában elkövetett terrorakciója, a madridi merénylet után.
 – Igaz, hogy ekkora terrortámadás még soha nem volt Európában, de az elmúlt egy-másfél évben egymás után több tucat terrorista sejtet sikerült felgöngyölíteni az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Németországban.

 Ezen akciók nélkül egymást követték volna a merényletek?
 – Mérgező anyagokat, kész terveket találtak ezeknél a sejteknél. Ha elképzeléseik megvalósulnak, több ezer lehetett volna az áldozatok száma. Rómában például ciánt akartak juttatni az ivóvízhálózatba.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
ÉLŐ ANITA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés