2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Németország óvatosabb a vírussal

Új szabályok léptek életbe szombaton a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására Németországban, írja az MTI nyomán a Magyar Narancs.

A távolsági vasúti járatokon minden 14 éven feletti utasnak kötelező FFP2 típusú maszkot viselnie. Ugyanez vonatkozik a kórházakra, az idősek otthonaira, ápolóintézményekre és orvosi rendelőkre, és az utóbbi kivételével az összes felsorolt intézményben kötelező a negatív teszt felmutatása is belépéskor. Az egészségügyi alkalmazottaknak hetente több alkalommal kell koronavírustesztet készíttetniük.

Felhatalmazták a helyi hatóságokat, hogy szükség esetén kötelező maszkviselést rendeljenek el a tömegközlekedési eszközökön vagy olyan, zárt légtérű helyeken, mint az üzletek, éttermek, rendezvénytermek vagy közösségi terek. Az iskolákban és óvodákban kötelezővé tehetik a tesztek elvégzését, az ötödik osztálytól felfelé pedig elrendelhetik a kötelező maszkviselést is, írja a lap, azt is jelezve: Karl Lauterbach egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy jelenleg még nem aggódnak a járvány helyzete miatt, az ország ugyanis jobban fel van készülve az őszi és téli időszakra, mint tavaly volt. Lauterbach elmondta: európai uniós viszonylatban szigorúnak számítanak a mostani szabályok, azonban "Németország nem okosabb, csak óvatosabb" a vírus terjedését illetően.

*

Világszerte 617 879 815 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 546 448, derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adataiból. Egy nappal korábban 617 663 927 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma pedig 6 545 885 volt.

A fertőzés 193 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-nek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 96 392 543. A halálos áldozatok száma 1 059 605.

 

(forrás: Magyar Narancs, MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink