hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Nem tudni, miért távozott

Sokakat meglepett Sonkodi Balázs, a miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkárának minapi felmentése, írja a Népszava.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent szűkszavú közleményen kívül az ügyről nem tudni semmit. Legfeljebb annyit, hogy az államtitkár írásban adta be lemondását Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki jóval több volt, mint csupán hivatali főnöke. A politikai posztról most távozó Sonkodi Balázsról azt lehetett tudni, hogy közel áll Lázár Jánoshoz, szinte együtt mozog vele a politikai pályán, csaknem tíz évig (2004-től 2014-ig) a miniszter háttérembere volt. Sőt, ő volt az egyik ember, akit a miniszter magával vitt a milliós hotelszámlákról elhíresült utazásokra. Sonkodi Balázs munkájáról nyilvánosan nagyon kevés információ érhető el, pedig sok feladatot látott el, pár éve ő volt a legtöbbet kereső kormánytag.

Sonkodi Balázs neve gyakran felmerült esélyes jelöltként az egészségügyért felelős államtitkári posztra. Volt szó arról, hogy ő váltja 2014-ben Szócska Miklóst. De a területen egyszer sem vette át az irányítást, ellenben meglehetősen sok bosszúságot okozott a regnáló államtitkároknak, azzal, hogy gyakran őt sejtették a szándékait kontrázó miniszterelnökségi álláspont mögött. Miután Lázár Jánosnak gyakran nem volt jó véleménye arról, ami az egészségpolitikában történt, gyakran hallgatott a kormánydöntésekre kerülő javaslatokkal kapcsolatban Sonkodira.

Mostani távozását nem kommentálta senki, távozásának okát vélhetően akkor fogjuk tisztán látni, ha hír jön majd az új posztjáról, megbízatásáról, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink