hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Nem árulta el a Kórházszövetség elnöke, tagja-e a kamarának

A kórházak érdekeinek képviseleténél megtalálják a megfelelő hangot a kormánnyal, ezért nem tart attól a Magyar Kórházszövetség, hogy az orvosi kamarához hasonló retorziók érik, mondta a szövetség elnöke az RTL Híradónak.

A Magyar Kórházszövetség kongresszusán a szervezet elnöke a Híradónak arról beszélt, hogy az orvosi kamara sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott az egészségügy átalakításával kapcsolatos tárgyalásokon, mint a kórházigazgatók érdekképviselete. A kamarának volt rengeteg lehetősége ebben a folyamatban elmondani a véleményét, annak jelentős részét figyelembe is vették, én nagyon sajnálom, hogy így befeszült ez a helyzet – mondta Velkey György, majd hozzátette: nem tart attól, hogy a Kórházszövetséget is retorziók érik a kormány részéről, amiért védik az érdekeiket, mert ők szerinte megtalálják a megfelelő hangot.

Igyekszünk a folyamatokat befolyásolni sok háttérbeszélgetéssel a döntéshozókkal, és érdekképviselet szervekkel is folyamatos konzultációban vagyunk, azt gondolom, hogy semmiféle retorziótól nem kell tartanunk, megtaláljuk azt a hangot, amivel a kórházak érdekei bemutathatók – közölte Velkey. Azt is mondta, ha nem az ő javaslataik kerülnek bele a törvényekbe, igazodnak azokhoz.

Több mint 33 ezer orvos jelezte, hogy a kamara tagja marad. Velkey György nem árulta el, ő tag maradt-e. 

A Magyar Orvosi Kamara nem akarta kommentálni az elnök szavait, közli az RTL.hu.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink