hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Napirendre kerül ma a kamara elnökségében a Galenus Kft. ügye

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Magyar Gyógyszerész Kamara és a többségi tulajdonában álló Galenus Kft. ellen a Gazdasági Versenyhivatal megtévesztő reklámozás gyanújával – írja a PharmaOnline.

A hivatal közleménye szerint a kamarai tagoknak tavaly októberben postázott kamarai levél azt a benyomást kelti, hogy a Galenus Kft. kizárólag a kamara tulajdonában van, holott a cégnyilvántartás adatai szerint két magánszemély is jelentősebb részesedéssel rendelkezik abban.  A GVH kifogásolja azt is, hogy ez az ajánlás alkalmas lehet a gyógyszerészekben azt a benyomást kelteni, hogy a kiadvány népszerűsítése a kamara köztestületi, s nem tulajdonosi érdeke, valamint, hogy a Patika Magazin című lapra történő előfizetés lehetőséget teremt a gyógyszertári gondozásra szánt kormányzati kompenzációra.

A lapban Hankó Zoltán kamarai reagál az eljárás hírére, jelezve egyútta, hogy a rendezvényszervezéssel és lapkiadással  (ezt végzi a Gelanus Kft.) kapcsolatos jövő évre vonatkozó kérdéseket a mai, vagyis az augusztus 30-i elnökségi ülésen önálló napirendi pontban tárgyaljákolvasható a pharmaonline.hu-n.

(forrás: PharmaOnline )

cimkék

hirdetés

Könyveink