hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Napirenden az Európai Egészségügyi Vészhelyzet (FRISSÍTVE)

A tavalyelőtti H1N1-járvány, a tavalyi vulkáni hamufelhő és az idei hasmenésjárvány tapasztalatai alapján új jogszabályjavaslatot tett közzé az Európai Bizottság a több országot érintő, komoly egészségügyi veszélyek kezeléséről.

A kezdeményezések között szerepel, hogy az Európai Unióban a meglévő, kizárólag fertőző betegségekre vonatkozó koordinációs mechanizmust minden biológiai, vegyi vagy környezeti eredetű egészségügyi veszélyre terjesszék ki, tegyék lehetővé oltóanyagok közös vásárlását, vezessék be az egészségügyi vészhelyzet fogalmát európai szinten, és szükség esetén dolgozzanak ki közös uniós vészhelyzeti intézkedéseket.

John Dalli egészségügyi biztos brüsszeli közleményében azt hangoztatta, hogy a javaslat segítségével "egész Európában hatékonyan meg tudjuk védeni polgárainkat az egészségügyi veszélyek széles körétől".

A kezdeményezést még az EU-tagországok kormányainak és az Európai Parlament képviselőinek is jóvá kell hagyniuk. Dalli azonban azt is jelezte, hogy nem számít komoly ellenállásra.

 

Bővebb információ az EU sajtóanyagában, innen letölthető.

(forrás: MTI)

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés