hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Műtői klímabaj: rosszul lett egy orvos (Cáfol az egyetem)

Műtét közben lett rosszul egy orvos a Semmelweis Egyetem egyik műtőjében; már a mobilklímákat is leszerelték – tudta meg a Magyar Hang.

A műtőkben már „csak” 26-28 fokig melegszik a levegő, ám a páratartalom és a bűz elviselhetetlen. Ráadásul a nyirkos levegőben tartani kell a gépek meghibásodásától is. A Semmelweis Egyetem (SE) műtőiben néhány héttel ezelőtt még az átmeneti megoldásnak szánt mobilklímákat is eltávolították, miközben a működésképtelen beépített szellőztető rendszerhez azóta sem nyúltak – értesült a Magyar Hang több, egymástól független kórházi forrásból.

A július eleje ót tartó áldatlan állapot továbbra is fennáll az intézmény több műtőjében. Az elmúlt közel négy hónapban mindössze annyi változott, hogy délutánra nem 30 fokig melegszik a műtőn belüli levegő, hanem “csak” 26-28-ig. A páratartalom drasztikusan növeli a fertőzésveszélyt, elviselhetetlen munkakörülményeket eredményez és sokat árt a műtőben használatos méregdrága berendezéseknek is, gépek ugyanis nem 90 százalékos páratartalomra lettek tervezve, így azok idővel felmondhatják a szolgálatot.

Cáfol az egyetem

A cikk megjelenését követően néhány órán belül közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem:

A Magyar Hang nevű portál állításával ellentétben a Semmelweis Egyetem Nőgyógyászati Klinika műtőiben maximum 22- 23 fokig emelkedik a hőmérséklet. A klinika Üllői úti részlegében folyamatban van egy új klímarendszer kiépítése, a forrás rendelkezésre áll, a munkák várhatóan a jövő év elején kezdődnek. A klinika egyik orvosát valóban leváltották műtét közben, de pillanatnyi szédülése nincs összefüggésben a terem klimatizáltságával – írta a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink