hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Több kórházban is probléma van a klimatizálással

Sorra mondják fel a szolgálatot különböző budapesti kórházakban a klímák, ezúttal az Index számol be a problémáról.

A múlt héten a Magyar Hang számolt be arról, hogy a Semmelweis Egyetem több klinikáján is problémás a műtők klimatizálása, az Index most arról ír, hogy más budapesti kórházakban is előfordult, hogy a kánikulában elromlott a légkondicionáló.

Pedig a műtőkben elengedhetetlen a jól működő klíma, és már egy napos meghibásodás is komoly átszervezést igényel. A portál szerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban több éve rossz már a légkondi, nyáron eddig is mindenkiről folyt az izzadság műtét közben. Aztán a rendszer három héttel ezelőtt végleg feladta. A probléma orvoslására mobilklímákat hozattak, így a 6 műtőből végül hármat sikerült elindítani. Emiatt le kellett mondani hat műtétet. Végül azt találták ki, hogy a lemondott beavatkozásokat a kötöző helyiségben bonyolítják le. Itt eredetileg az altatás nélküli kisműtétek zajlottak volna, így az aznapra beírt 12 kisműtétet törölni kellett, hogy a 6 rendes műtétet el tudják végezni. A szereléssel együtt legalább két napig nem működött a műtő, ezért több mint egy tucat beavatkozás csúszott.

A Jahn Ferenc Kórház a lap megkeresésére írt válaszában azt nyilatkozta: haladéktalanul megrendelték a klíma javításához szükséges alkatrészeket, és nem maradt el sürgős műtét, átszervezéssel oldották meg a többi beavatkozást.

(forrás: Magyar Hang, Index)
hirdetés

Könyveink