hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Vis major keretből is rendezhető a kórházi klímahelyzet

A kórházak soron kívüli igényeit a fenntartó a vis maior keretből állja, derül ki a Napi.hu szerint Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából.

Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő írásbeli kérdésben firtatta Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetőjét, hogyan kívánja rendezni a kormány a kórházak műtőinek klimatizálását – szúrta ki a Napi.hu.

Rétvári Bence  parlamenti államtitkár válaszából a következők derülnek ki:

  • A nagy nyári hőmérsékleti csúcsok próbára teszik a klinika klímaberendezéseit.
  • A kapacitásokat korszerűsítéssel és beszerzéssel bővítik a Semmelweis Egyetem több klinikáján.
  • Az átmeneti időszakban a megfelelő ütemezéssel biztosítottak a műtétek, az intézmény betartja a legszigorúbb munkahelyi előírásokat, az illetékes hatóság pedig rendszeres ellenőrzést tart.

A képviselő megnyugtatására Rétvári közli, a Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő II. számú Sebészeti Klinika igazgatója hőség miatti rosszullétről nem értesült, a klinika folyadékhűtőjét az intézmény korábban megjavíttatta, a jelenlegi hibák garanciálisak, kijavításuk folyamatban van. A Semmelweis Egyetem stabil gazdálkodása lehetőséget termet arra, hogy az eszközök és infrastruktúra beszerzések megvalósuljanak. A klímaberendezések területén a meglévő egységek korszerűsítése mellett új légkondicionáló berendezések beszerzése történt meg az egyetem több klinikáján. Megtörtént a berendezések cseréje többek között az Urológiai Klinikán, a Korányi tömbben, az Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikán, valamint az I. számú Sebészeti Klinika egyes műtőiben és a II.számú Gyermekgyógyászati Klinika egyes részein.

Ha mindez esetleg nem lenne elég, Rétvári még megjegyzi: Amennyiben az intézményeknél igény van soron kívüli műszaki berendezésekkel kapcsolatos intézkedésekre, az ÁEEK vis maior keret terhére biztosítja az intézmények részére a szükséges forrást.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink