hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Muszáj Herkulesek a gyógyszeriparban

A PwC Magyarország immár második alkalommal készítette el Magyarországi Vezérigazgató Felmérését, amelyben legjelentősebb iparágak képviselőinek várakozásait összegezték.

A gyógyszer- és egészségipari ágazat kilátásai rendkívül vegyesek. A tudományos és technológiai fejlődés, a társadalmi változások és a szűkülő gazdasági környezet alapjaiban alakítják át ezt a piacot. A változásokhoz való alkalmazkodás óriási piaci lehetőségeket nyit, miközben számos olyan veszélyt is magában hordoz, amelyek elkerülésére már most előrelátó és súlyos döntéseket kell meghozniuk az üzleti vezetőknek. Miközben az iparág vezérigazgatói alapvetően bizakodóak a jövőt illetően, arra is felhívják a figyelmet, hogy a szabályozói feladatokat ellátó kormányzatok is döntő befolyással vannak a cégek eredményességére, ami szükségessé teszi a folyamatos párbeszédet a közhatalommal.

Azzal kapcsolatban, hogy mi táplálja a hazai cégvezetők optimizmusát, felmérésünk során leginkább az „ennél roszszabb már nem lehet” jellegű válaszokkal találkoztunk. Mind a gazdasági környezet, mind az adókötelezettségek rendkívül feszített pénzügyi helyzetbe kényszerítették a cégeket, ami megújulásra, belső átalakításra és új piaci stratégiák megvalósítására ösztönzi őket – olvasható a kutatás összefoglalójában.

(forrás: PwC)
hirdetés

Könyveink