hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Műgyűjtők éjszakája 10.

Huszonhét galéria 18 programja, 6 új kiállítás, tárlatvezetések, előadások és koncertek várják az érdeklődőket a 10. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti galériás negyedben, az ötödik kerületi Falk Miksa utcában és környékén december 4-én, csütörtökön.

A Körmendi Galéria az Európai Iskola fiataljainak sorában címmel Sugár Gyula festőművész emlékkiállításával, a Memoart Galéria Kelemen Károly Búcsú a modernizmustól című fotótárlatával várja az érdeklődőket. A Decker Antikban Kovács István Jenő Prima matéria című kiállítása nyílik, amely az egykori alkimisták állandó kísérleteinek alapanyagaira, a homokra és a szűzföldre utal.
Kovács Lehel Csak a táj című tárlata az Art Factory Galéria II-ben tekinthető meg, a Stereo Gallery Ez a mai fiatalság című kiállításával szórakoztatja az érdeklődőket. Az Erdész és Makláry Fine Arts a december 9-én megrendezendő aukciójának anyagát saját galériájában valamint a szomszédos Bardoni Interieurben mutatja be. Az árverésen Rodin vagy Giacometti egy-egy kis szobrát, Dalí és Miró munkáit is megtalálhatják a hozzáértők a tételek között.
A Mission Art Galéria VIII. pénteki képzőművészeti aukciójának darabjai is megtekinthetők az este, az aukció különleges darabja Rippl-Rónai József Öreg hölgy ibolyával című festménye. A programon először résztvevő Stoll,Art Galéria Etnomád című, Krieser Erika bőrműves iparművész és Raab Rózsa textilművész nomád motívumokat hordozó tárgyait felvonultató kiállításra invitálja a publikumot, s a fesztiválon ugyancsak első alkalommal szereplő RaktArt az izraeli Sharon Pazner Fragile című kiállítását tárja az érdeklődők elé.
A Múzsa Galériában Rác András festő- és mozaikművész alkotásai ezen az estén láthatók utoljára, a Pintér Sonja Galériában kortárs művekből válogatott kiállítás várja a nagyközönséget, a Joan ékszerüzletben pedig az LGT-ihlette Loko-motívumok ékszersorozat, vagy a csak itt kapható perui ezüst ékszerek szemlélhetők meg. A Haas Galéria és Kiállítóteremben látható Barcsay-emlékkiállításhoz kapcsolódik a KUT-klub, amely olyan neves festőművészeket lát vendégül, mint Deim Pál, Balogh László és Konok Tamás.

 

Forrás. www.mugyujtokejszakaja.hu

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés