hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

MSZP: a kormány egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre

Az MSZP szerint az egészségügyben a betegek és a dolgozók egy éve semmi mást nem tapasztalhatnak, csak azt, hogy a kormányzat egyre nagyobb terheket ró rájuk – írta az MTI-hez pénteken, a Semmelweis-napon eljuttatott közleményében Havas Szófia.

A Fővárosi Közgyűlés Egészségpolitikai és szociális bizottságának szocialista alelnöke úgy fogalmaz, hogy Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárhoz „még mindig nem jutott el az a felmérés, amely szerint a lakosság egyre elégedetlenebb az egészségügyi ellátással”. A politikus hozzáteszi, hogy nincs ez másként az egészségügyi dolgozók vonatkozásában sem, amit a rezidensek és a kamara nyilatkozatai is alátámasztanak. Véleménye szerint az orvosképzés valóban sikerágazat ma Magyarországon, azt azonban a kormány hibájának tartja, hogy nem itthon, hanem külföldön helyezkednek el a képzett szakemberek.

Havas Szófia szerint Szócska Miklós megkísérli elhitetni a közvéleménnyel és a szakma dolgozóival, hogy képes megoldani az ágazat problémáit. „Rajta kívül azonban már mindenki tudja, hogy ez lehetetlen, mert a kormány tehetetlen. Sem forrást, sem racionalizálást nem tartalmaz a Semmelweis-program, kivéve a működő, de majdan bezárásra kerülő kórházak árát” írja az önkormányzati politikus.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a funkcióváltás csak egyet jelenthet: a kórház többé nem működik kórházként. Hozzáteszi, hogy a Fidesz igent mondott a fizetős egészségügyre, és ahogy „az igazságtalan egykulcsos adórendszert bevezette, úgy a fizetős egészségügy is a tehetősebb családoknak lesz elérhető”. Kijelenti, hogy a Fidesz úgy építi újjá Magyarországot, hogy tovább mélyíti a szakadékot a szegények és a gazdagok között.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink