hirdetés
hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Mitől véd a preventív disznóhús?

Ómega-3 zsírsavak a mérlegen

Míg bostoni kutatók klónozási módszerekkel megsokszorozták a disznók izomzatában a többszörösen telítetlen zsírsavak arányát, egy Santa Monica-i munkacsoport az ómega-3 zsírsavak onkológiai prevenciós szerepét kérdőjelezte meg, egy BMJ-közlemény pedig a mortalitásra gyakorolt hatásukat vonta kétségbe. Az eredmények kommentálására Paragh György tanszékvezető egyetemi tanárt kértük fel.

A Harvard Egyetem kutatói hozták létre azokat a genetikailag módosított állatokat, amelyek húsa egészségesebbnek tűnik a hagyományos sertésénél. Az utóbbiban ugyanis az ómega-6 zsírsavak aránya jóval meghaladja a kardiovaszkuláris és metabolikus szempontból előnyösnek tartott – és a GISSI Prevenzione vizsgálat eredményei alapján az American Heart Association szekunder prevenciós ajánlásaiban is helyet kapott – ómega-3 zsírsavak arányát.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
TISZAI-SZŰCS TAMÁS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés