hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Milliós játékok mobilon

Szakértők a mobiljátékipart tartják a tartalom-előállítási és szolgáltatási szektor leggyorsabban fejlődő szegmensének. A telefonok memóriája és képernyője egyre többet tud, és a fiatal mobilfelhasználók igénylik a mobilon is játszható programokat.
A mobiljáték-ágazat a nagy áttörés küszöbénél tart, mint a konzolos játékok bő egy évtizeddel ezelőtt. A legsikeresebb termékek éves forgalma eléri a sokmillió dolláros nagyságrendet, s ebből már bőven jut fejlesztésre és marketingre. A lehetőségek szinte korlátlanok: a fejlett országokban ma 10 év fölött gyakorlatilag mindenki mobilozik, és a felhasználói tábor még mindig gyors ütemben, évente akár 100 millió személlyel gyarapodik. Ráadásul a mobiljátékok terjedését a telefongyártók és a szolgáltatók is ösztönzik: egyrészt a nagy felbontású, színes képernyős, nagy memóriájú telefonok szinte kívánják a játékszerű alkalmazásokat, a szolgáltatók pedig kifejezetten keresik azokat a tartalmakat, amelyekért a felhasználók megveszik az új készülékeket, és előfizetnek a széles sávú (GPRS vagy 3G-s) szolgáltatásokra. A Nokia külön telefonfajtát fejlesztett a játékkedvelőknek, most pedig azt tervezi, hogy a drágább okostelefonokat is felruházza az N-Gage lejátszó képességeivel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés