hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Milliókat kaphatunk

Hazai és uniós pályázatok

Lapzártánk idején 122 hazai forrásból nyerhetünk vissza nem térítendő támogatást, eszköz- és kamattámogatást vagy beruházási hozzájárulást. Pályázni magyarul lehet, és milliókat is kaphatunk, csak tudni kell, mire kérhetünk és hogyan. A pályázat megírását ezért jobb szakemberre bízni.

– Hamarosan életünk természetes része lesz, hogy lehetőség van jó elképzelésekkel, európai forrásokból támogatást nyerni – mondta a kormányfő, amikor május 13-án átadta az uniós tenderek első körében nyert tizenkét pályázónak a támogatási leveleket.

Azt, hogy a támogatást milyen célokra vehetjük igénybe, a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) és a hozzá kapcsolódó operatív programok (OP) határozzák meg. A támogatással kapcsolatos konkrét pályázatok tartalmát az OP-k kiegészítő dokumentumai tartalmazzák, amelyek hozzáférhetők az interneten, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal honlapján (www.nfh.hu). Azt tehát, hogy mire pályázhatunk, magunk is megtaláljuk itt. Letölthetjük a pályázati formanyomtatványt és a kitöltési útmutatót is, mégsem érdemes szakember tanácsai nélkül belevágni a pályázat megírásába. Nélküle már a pályázó adatainak beírásánál megakadhatunk, hiába vagyunk tisztában vállalkozásunk nevétől statisztikai számán át egészen fő tevékenységünk TEÁOR-számáig, nem kizárt, hogy a pályázatnál alkalmazandó minősítési kódunkban az útmutató hosszas böngészése után sem leszünk biztosak. Később is szembesülünk olyan kérdésekkel, amelyek megválaszolása még a szakembernek sem könnyű, például miként érvényesülnek projektünk során az esélyegyenlőség vagy a környezetvédelem szempontjai, kapcsolódunk-e más, uniós vagy hazai támogatással megvalósuló projekthez (az a jó, ha igen), milyen előnyökkel jár régiónknak, ha tervünket megvalósítjuk, milyen tényezők akadályozhatnak minket a támogatás elnyerése után a megvalósításban. Ez utóbbi kérdésre olyan választ kell fogalmaznunk, hogy a bíráló számára ne legyen túl kockázatos megítélni a támogatást, mégis legyen mire hivatkoznunk, ha a megvalósítás nem az elképzeléseink szerint halad majd.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Varga Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés