hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Mikor mennek szabadságra?

A klubrádio.hu-n olvasható felmérés szerint az egészségügyi munkavállalók tudnak a legnehezebben, a legrövidebb időre szabadságra menni.

A dolgozók fele nem vesz ki egy hétnél több szabadságot egyszerre. Az egészségügyben dolgozók tudják legnehezebben kivenni szabadságukat – összegzi a Profession kutatásának tanulságát a klubradio.hu.

Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, és majdnem minden második dolgozóval előfordult már, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni. A magyarok átlagosan 11-12 napot vesznek ki a nyáron, ami az átlagos összes évi szabadságnak a 40 százalékát teszi ki.

A több mint 1000 fő megkérdezésével készült kutatás eredményei szerint a válaszadók 52 százalékával előfordult már, hogy csak papíron mentek szabadságra. Ez az arány az egészségügyben dolgozóknál a legmagasabb: 55 százalékukkal fordult már elő, hogy a nyaralásra kivett napok alatt is dolgozniuk kellett. A fizikai munkát végző alkalmazottak esetében az előfordulás gyakorisága 53,8, az államigazgatásban pedig 47,1 százalék. Szembetűnő, hogy szabadságok tekintetében a férfiak jóval optimistábbak a nőknél, 53 százalékuk szerint könnyen ki tudják venni szabadságát, míg csupán a nők 45 százaléka vélekedik így – írja a Klubrádió, ahol folytatódik a kutatásról írt beszámoló.

(forrás: Klubrádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink