hirdetés
hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Mi lesz a színlelt szerződésekkel?

Júliustól az egészségügyben is meg kell szüntetni a színlelt szerződéseket, e gyakorlatot ugyanis az év közepétől szigorúan bünteti a munkaügyi felügyelet és az adóhatóság.

Egyelőre nincs döntés arról, hogy az egészségügyi dolgozók e téren részesülhetnek-e különleges bánásmódban. Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) korábban azt kérte a miniszterelnöktől – az egészségügyre jellemző humánerőforrás- hiányra tekintettel –, tegyenek kivételt az ágazat dolgozóival. Mint azt Ari Lajostól, az EGVE elnökétől megtudtuk, egyeztettek az érintett minisztériumokkal, azok álláspontja szerint azonban alkotmányellenes lenne, ha bármelyik ágazattal kivételt tennének. 
Ugyanakkor szakértők szerint számos kórházi osztály működése lebénulhat a színlelt szerződések megszüntetésének kényszere miatt. Jóformán minden kórházat érint a kérdés, az ügyeletek harmadát vállalkozásban látják el az orvosok. A hiányszakmákban is gyakori a vállalkozóként foglalkoztatás, hiszen így magasabb fizetést kaphatnak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés