hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Mi a teendő kórházi gyógyszerhiány esetén?

A kérdést a PharmaOnline teszi fel, azt követően, hogy a Bristoli Királyi Kórház gyógyszerésze publikálta azt a kutatását, mely segítheti a probléma menedzselését.

A European Journal of Hospital Pharmacy szakértői összeállítottak egy irányelvgyűjteményt, mely segítséget nyújthat a kórházi gyógyszerészek számára a gyógyszerhiányok megelőzésében és kezelésében. Az irányelvgyűjteménnyel a Bristoli Királyi Kórház gyógyszerésze, David Stead és munkatársai az angol állami egészségügy (NHS) hiányosságait akarták pótolni, mivel a szolgálat nem rendelkezik szükség esetén iránymutató eljárásrenddel. Reményeik szerint munkájukat más országok kórházi gyógyszerészei is fel tudják majd használni a betegbiztonság növelése érdekében.

Elemzésükben felhívják a figyelmet arra, hogy egy az NHS kórházait érintő felmérés adatai szerint 2011-ben a kórházi gyógyszerészek 3-5 millió fontba kerülő munkaórát fordítottak a gyógyszerhiányok megoldására, ennek ellenére az NHS nem rendelkezik nemzeti irányelvvel a probléma – azaz a gyógyszerhiány – helyi szintű kezelésére.

A felmérés adatai alapján az NHS azt tervezi, hogy létrehoz egy internetes honlapot, amelyen összegyűjti a gyógyszerhiányokkal, azok időtartamával és ajánlott megoldási módjukkal kapcsolatos információkat.

A teljes információ a PharmaOnline-on

(forrás: PharmaOnline )
hirdetés

Könyveink