hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Megbízólevelet kapott a Michalicza-Ösztöndíj Bizottság

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár megbízóleveleket adott át a Michalicza-Ösztöndíj Bizottság elnökének és tagjainak 2017. augusztus 29-én, Budapesten.

A Michalicza-ösztöndíj célja a felsőfokú végzettséggel rendelkező ápolók támogatása a mesterfokozat, illetve az okleveles ápoló szakképzettség megszerzésében.

Az ösztöndíjprogram működtetéséhez a vonatkozó kormányrendelet értelmében egy nyolctagú bizottság létrehozása szükséges. A bizottságba a Magyar Rektori Konferencia, a képzésben részt vevő egyetemek – a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, illetve a Szegedi Tudományegyetem –, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Ápolás és Szülésznő tagozata, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is 1-1 főt delegál. A tagok felkérése és az elnök megbízatása három évre szól.

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a bizottság elnöki feladatainak ellátására vonatkozó megbízólevelet adott át dr. Oláh András részére.

Az érintett szervezetek javaslatának megfelelően megbízólevelet vehetett át:

a Magyar Rektori Konferencia részéről dr. Kiss-Tóth Emőke,

a Semmelweis Egyetem részéről dr. Balogh Zoltán,

a Pécsi Tudományegyetem részéről dr. Oláh András,

a Debreceni Egyetem részéről Ujváriné dr. Siket Adrienn,

a Szegedi Tudományegyetem részéről dr. Papp László,

az Egészségügyi Szakmai Kollégium Ápolás és Szülésznő tagozata részéről Mészáros Magdolna,

a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részéről Pap-Szekeres Anita,

a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája részéről Takács Gyula.

A kormány a jövő évi költségvetésben 1,15 milliárd forintot biztosít a Michalicza-ösztöndíj pályázatainak fedezetére. Az ösztöndíj mértéke a képzés első félévében 640 000 forint, majd a második félévtől kezdődően félévente 320 000 és 640 000 forint közötti összeg lehet. Az ösztöndíj legfeljebb három féléven keresztül folyósítható.

hirdetés

Könyveink