hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Maradhat a baleseti sebészet Nagyatádon

Megmarad a baleseti sebészeti osztály a nagyatádi kórházban. Az intézményért folyó harcban kivette részét Szászfalvi László és Karvalics Ottó országgyűlési képviselő is – közli a sonline.hu.

Megmarad a baleseti sebészeti osztály a nagyatádi kórházban. Az egészségügyi struktúraváltást követően 368 ággyal működhet a belgyógyászati, az aktív pszichiátriai, a reumatológiai, a traumatológiai és az intenzív osztály. Az általános sebészet, a szülészet és a neurológia – 61 aktív ággyal – megszűnik. Mindez hosszú egyeztetési folyamat végeredménye, amely szakmai, politikai és önkormányzati síkon zajlott. A baleseti sebészetért folytatott harcban kivette részét Szászfalvi László és Karvalics Ottó országgyűlési képviselő is. Azt az álláspontot képviselték, hogy valósuljon meg a biztonságos betegellátás, az egészségügyi szolgáltatás elérhető legyen, és maradjanak meg a kórház-rendelőintézetben a munkahelyek – írja a sonline.hu.

A portál szerint a megszűnő aktív ágyak kiváltására pályázati támogatással, és új kapacitások befogadásával sürgősségi fogadóhely, egynapos sebészet alakulhat, és a járóbeteg ellátások fejlődhetnek.

– Meggyőződésünk, hogy a kórháznak nélkülözhetetlen szerepe van a dél-somogyi térség egészségügyi ellátásban – mondta Ormai István polgármester. – A legnagyobb vitát a baleseti-sebészeti osztály váltotta ki, nagy eredmény, hogy a sürgős sebészeti beavatkozásokra lehetőség lesz, de azon még dolgozni kell, hogy a személyi feltételek is adottak legyenek. Így hosszú távon, aktív ellátást nyújtó kórház működhet a jövőben is Nagyatádon.

(forrás: Sonline)
hirdetés

Könyveink