hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Limfómára utaló elváltozások

Hibák és tévedések a radiológiában

Folytatjuk a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának szervezésében lezajlott Hibák és tévedések a radiológiában szimpózium érdekes eseteinek bemutatását. A mostani beteg történetét dr. Kiss Ildikó (Nemzetközi Egészségügyi Központ, Szeged) ismertette.

A 49 éves nőbeteg visszatérő hasmenések miatt fordult orvoshoz. Panaszai között első helyen a fáradékonyság szerepelt, amihez bal oldali, tompa hasi fájdalom és fél éve ismétlődő hasmenéses periódusok társultak. Kórelőzményéből kiderül, hogy már 20 éves kora óta visszatérő hasmenéssel küszködik, de az eddig elvégzett vizsgálatok (amelyek között a gasztroszkópia és a mély duodenális biopszia nem szerepelt) kóros eltérést nem mutattak ki.

Az aszténiás alkatú, sápadt nőnél fizikális vizsgálattal enyhe, bal alhasi nyomásérzékenységen kívül egyéb kórosat nem észleltek. A laborparaméterei közül enyhén emelkedettnek találtak két májfunkciós értéket (SGOT, SGPT), az alkalikus foszfatáz, valamint az Ig-A szintjét.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Szabó Éva
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés