hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Egészségpolitika

Lesz újra babamentő inkubátor

Babamentő inkubátor kezdi meg működését decemberben a fővárosban a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegében – tudatták közleményben pénteken.
A közlemény szerint a kiépített fogadóhely lehetővé teszi, hogy a szülők inkognitóban maradhassanak, ugyanakkor az újszülött a legnagyobb védelemben részesülhessen.
 
Magyarországon először 1996-ban helyeztek el inkubátort ebből a célból, nyilvános helyen. A Schöpf-Mérei Kórház bezárását követően az intézményben felállított babamentő inkubátor működése is megszűnt.
 
A Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottsága a Heim Pál Kórházat kérte fel az új fogadóhely kialakítására. A berendezés – a szükséges jelzőberendezéssel együtt – több mint kétmillió forintba került, melyet a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának költségvetéséből biztosították. 
 
A babamentő inkubátort szombaton délelőtt Harmat György főigazgató és Demszky Gábor főpolgármester adja át.
 
MTI


A Babamentő Szolgálat Alapítvány 2007-es közleményéből
A Schöpf-Merei Kórházban működő babamentő inkubátor az idén 2, az elmúlt 11 év alatt közvetlenül összesen 24 életet mentett. Az ennek kapcsán indult program segítségével több mint 1400 krízishelyzetben levő várandóst látott el a kórház, akik le akartak mondani gyermekükről, és szültek a Schöpf-Merei Kórházban. Azonban a program segítségével több mint 90%-uk gyermekük megtartása mellett döntött.
 
 

cimkék

hirdetés

Könyveink