hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Lélegeztetőgépre kötve álmodik a szép jövőről a mentőszolgálat

Az idén is többlettámogatásra lesz szüksége működőképességének megőrzéséhez az Országos Mentőszolgálatnak – értesült a Világgazdaság.

A lap felidézi, hogy tavaly év végén is egymilliárd forinttal kellett kiegészíteni a szervezet személyi juttatásokra szánt keretét a kormányzati tartalékból. Úgy tudják, máig sem vonták vissza az OMSZ-nél tavaly év végén kiadott intézkedési tervet, amely többek között olyan intézkedéseket írt elő, minthogy a lehető leghosszabb időre ki kell tolni a szállítói számlák kifizetését, a mentőautók javítása során lehetőleg utángyártott alkatrészeket kell felhasználni, illetve radikálisan korlátozni kell a túlórák számát.

Az Országos Mentőszolgálat gazdálkodási gondjait firtató kérdésünkre adott válaszában Győrfi Pál sem hagyott kétséget, hogy nem megalapozatlanok a híresztelések – írja a lap. Azt közölte ugyanis, hogy „..a költségvetési egyensúly érdekében folyamatos munka folyik. Az Országos Mentőszolgálat vezetése az intézmény gazdasági helyzetéről a közeljövőben egyeztet a fenntartóval.”

A kormányzati kommunikáció szándékainak megfelelően a szóvivő is szívesebben beszélt az egyébként valóban jelentős, összesen tizenegymilliárd forintos uniós projektről, amelynek keretében nem csupán új mentőállomásokat épít, gépkocsikat vásárol a Mentőszolgálat, hanem jut belőle épületek korszerűsítésére, műszerek beszerzésére és oktatásra is. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett projektnek 2014 őszéig kell lezárulnia – tudatta Győrfi Pál, aki a programról a takarékossági intézkedéseknél sokkal részletesebb tájékoztatást adott a lapnak – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink