hirdetés
hirdetés
2019. október. 23., szerda - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi.
hirdetés

Kukacok a beteg sebében

Ideiglenesen bezárták Bukarestben a plasztikai sebészeti és égési sérülésekre szakosodott kórház plasztikai sebészeti részlegét, miután a kórházban uralkodó higiéniai körülményekről felkavaró videofelvételek jelentek meg, írja az MTI nyomán a Pesti Srácok.

A kórházi részleg bezárását Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter jelentette be, miután a Tolo.ro honlapon gyomorforgató videofelvétel jelent meg arról, hogy az egyik megégett beteg nyílt sebén kukacok nyüzsögnek. A felvételt publikáló újságíró azt állítja: a videót a kórház egyik nevét elhallgató orvosa készítette néhány napja az azóta elhunyt páciensről, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az intézményben uralkodó, tarthatatlan higiéniai körülményekre.

A kórház szóvivője azt hangsúlyozta, hogy a beteg nem a kukacok miatt hunyt el, de elismerte, hogy az intenzív osztályon nincsenek meg a szükséges feltételek a súlyos égési betegek kezelésére, nincs légkondicionáló berendezés, és azt sem tudják megakadályozni, hogy légy kerüljön a kórterembe, és lárvák keljenek életre a betegek nehezen tisztítható sebein.

A néhány hete beiktatott miniszter felháborodva állapította meg: a jelek szerint a kórház vezetősége semmit sem tanult a Colectiv-klub tavalyi tragédiájából, amikor égési sérültek tucatjai haltak meg hetekkel a tűzvész után kórházi fertőzések miatt. Vlad Voiculescu elmondta: többször is felmerült a kórház bezárása és a tevékenység elköltöztetése, de ezt nem tehetik meg, mert másutt nem tudják ellátni a súlyos égési sérülteket. A miniszter ezért csak a transzfúziós részleg tevékenységének felfüggesztéséről rendelkezett.

(forrás: MTI, Pesti Srácok)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink