hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Köszönik, de...

Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) üdvözli és köszönetét fejezi ki azért, hogy Magyarország Kormánya felelős intézkedéssel, jelentékeny mértékben csökkentette a hazai egészségügyi intézményrendszer lejárt adósságát.

A Magyar Államkincstár által közzétett adatok szerint, 2016. december végére 13,4 milliárd forintra csökkent az egy hónappal korábban még 64,8 milliárd forintnyi összes lejárt adósság. Ez annak az 55 milliárd forintos, adósságkonszolidációs célú pluszjuttatásnak köszönhető, amelynek átadásáról tavaly novemberben döntött a kormány. Az OSZ külön köszönetet mond azért, hogy az illetékes államigazgatási szervek munkája révén a konszolidáció gyorsan és pontosan zajlott.

Az OSZ ugyanakkor fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy bár az elmúlt évben láthatóan csökkent az adósságnövekedés dinamikája, az intézményrendszer alulfinanszírozottsága és annak okai nem szűntek meg. Éppen ezért szükséges, hogy tovább folytatódjék a hazai egészségügy hiányzó forrásainak pótlása, valamint hangsúlyosabbá váljék a hatékonyság és az egészségnyereség szempontjainak figyelembe vétele a betegellátás során.

Ehhez a munkához az OSZ ezúton is felajánlja szakmai segítségét.

(forrás: Orvostechnikai Szövetség, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink