hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Egészségpolitika

Korszerűsítik a járóbetegeket fogadó épületeket Kapuváron

Korszerűsítik a járóbetegeket fogadó épületeket a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben, a beruházáshoz 791 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A beruházás alapkőletételét csütörtökön tartották
Kóczán Zoltán (Fidesz) alpolgármester a fejlesztésről elmondta: a támogatási összeg a beruházás 90 százalékát fedezi, ehhez járul a 10 százalékos önrész. Az invesztíció során a rekonstrukció alá vont épületeket hőszigetelik, elektromos és gépészeti rendszerüket megújítják, illetve megteremtik az akadálymentes közlekedés feltételeit. Két épületrészt folyosóval kötnek össze, hogy a betegeknek könnyebb legyen az átjutás.
 
Az egészségügyi létesítmény 39 ezer ember ellátását végzi a kistérségben. A falvakban sok idős ember él, ez a tényező is alátámasztja a járóbeteg-szolgáltatások fejlesztésének fontosságát – mondta Kóczán Zoltán.
 
Ivanics Ferenc (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az eseményen elmondta: régóta várta a kisrégió lakossága a járóbeteg-ellátás fejlesztését célzó beruházást, hiszen a rábaközi kisvárosban csaknem három éve megszűnt az aktív fekvőbeteg szakellátás, s azóta csak krónikus és rehabilitációs feladatokat lát el a fekvőbeteg intézmény.
 
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink