2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Korlátok nélkül - újabb eszközátadó Budapesten

Újabb állomásához érkezett a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése című, EFOP-1.1.5-17-2017-00004 jelű projektje.

A 728,24 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósuló projektben a súlyosan mozgáskorlátozott emberek állapotának és szükségleteinek komplex kiértékelését követően megkezdődik az egyéni igényekhez igazított tabletek kiosztása. A Széchenyi 2020 program keretében 600 súlyosan mozgáskorlátozott embernek tudnak segítséget nyújtani, hogy az infokommunikációs akadálymentesítés révén önállóan tudják intézni mindennapi ügyeiket.

A MEOSZ Korlátok nélkül, mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése című, Széchenyi 2020 program keretében megvalósulóprojektje azt tűzte ki célul, hogy elősegítse a mozgáskorlátozott emberek társadalmi felzárkóztatását és könnyebbé tegye számukra a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést. A pályázat célja a súlyosan mozgáskorlátozott emberek önrendelkezésének, önálló ügyintézésének elősegítése, melyben az ország egész területén elérhető sorstársi rehabilitációs mentoraink nyújtanak támogatást. A pályázatban eddig közel 600 mozgáskorlátozott, illetve kommunikációjában akadályozott személy vesz részt, akik egy része a mentorokközreműködésével már használja is az egyéni szükségleteikhez igazodó eszközöket. A projekt most újabb állomásához érkezett; megkezdődik a tabletek kiosztása. A tabletek a könnyebb hozzáférést biztosítják a kerekesszékes emberek közügyintézéshez, társadalmi aktivitásához.

– Programunk a tagszervezetek bevonásával és sorstársi rehabilitációs mentorok közreműködésével valósul meg. A projekt révén olyan súlyosan mozgáskorlátozott, kommunikációjában akadályozott emberekhez is eljutottunk, akik eddig rejtve voltak a társadalom előtt. Ezeknek az embereknek az elérésében, a velük való együttműködésben a mentorokra és az egyesületekre is nagy feladat hárul. Az együttműködés hatékonyságát mutatja; hogy úgy lépünk fel közösen a mozgáskorlátozott emberek érdekében, hogy miközben helyi szinten az egyéni sorsokat segítjük az önrendelkező élet megteremtése érdekében, országos szinten azért küzdünk, hogy a projekt eredményei a fogyatékosságügyi szakpolitika részévé váljanak – fogalmazott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

(forrás: MEOSZ)
hirdetés

Könyveink