hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kórházi hitelezők: ez zsarolás!

Zsarolásnak tekintjük a miniszter kijelentéseit – nyilatkozta a Népszavának Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.

Varga Mihály pénzügyminiszter az mfor-nak adott interjújában egyebek között arról beszélt, hogy február 29-én lezárulnak azok a tárgyalások, amelyen a 100 millió forint feletti követeléssel rendelkező cégekkel egyeztetnek a kórházi adósságok rendezéséről. Mint mondta: „mindenki számára van egy ajánlatunk, mindenki mérlegelheti, hogy elfogadja-e. ” Hozzátette: van, akivel már sikerült megállapodni, van, akivel folyamatban van, és van, aki még nem került sorra. „A tárgyalások sikeressége pedig nyilván befolyásolja majd a kormányt, hogy a beszerzések központosítása során mely cégekkel tud majd hosszú távon együttműködni.”

Zsarolásnak tekintjük a miniszter kijelentéseit – nyilatkozta a Népszavának Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, aki már azt sem értette, milyen alapon mondhatja azt a politikus, hogy a jövőbeni közbeszerzéseken a cégek sorsa azon múlik, hogy most mennyit engednek. Mint mondta ezzel az akcióval a kormány kezdi megbontani a cégek és az állam közötti hallgatólagos megállapodást, hogy amíg kell várnak a pénzükre. Hozzátette: azt sem értik, miért a kórházigazgatók és a cégek feje fölött pattogtatják az ostort, hiszen ha egy közbeszerzés átmegy a kórházfenntartón és a Miniszterelnökségen és ott senki nem kifogásolja, sőt jóváhagyja azt, akkor most mit kérnek számon? Lehet-e egy céget hibáztatni, mert az ajánlatát elfogadták? Varga Mihály egyszerűen rossz helyre címzi a szemrehányásait – mondta végül Rásky László.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink