hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Kórház alvállalkozója lesz kórház

Egyelőre a megyei kórház alvállalkozójaként végezné az egynapos sebészeti beavatkozásokat a móri kórház, amely harminc aktív ágyat ad át a Szent György Kórháznak.

A városi képviselő-testület még tavaly ősszel jóváhagyta a móri kórház-rendelőintézet részvételét a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése" elnevezésű pályázaton, vállalva az ehhez szükséges önerőt, és azt, hogy az aktív fekvőbeteg-ellátó szakmákat, illetve ágyszámokat megfelelő arányban csökkentik. A határozatban foglaltak alapján a pályázat elbírálásával egyidejűleg a móri kórház az aktív fekvőbeteg-ellátásban a korábbi sebészet, szülészet-nőgyógyászat, belgyógyászat szakmákból csak a belgyógyászatot tartja meg 25 ággyal.

A móriak számára új irányt jelentő ellátási formát, az egynapos sebészeti tevékenységet egyelőre közreműködői szerződéssel, a megyei kórház alvállalkozójaként végezhetik mindaddig, amíg saját jogon nem rendelkeznek a szükséges kapacitásokkal. Ehhez a Fejér Megyei Közgyűlés már támogatását adta.
A változások július elsejével léphetnek életbe. Az időpont a Fejér Szent György Kórház esetében a folyamatban levő pályázat lezárása miatt fontos, a móri kórház esetében pedig azért, mert a jelenleg veszteségesen, mátrix alapon működő manuális osztály minél korábbi időpontban történő átalakításával lehetővé válik a költséghatékonyabb egynapos sebészet elindítása, illetve a racionalizált tevékenység következtében mérsékelhetik a hiányt.

Forrás. Weborvos

cimkék

hirdetés

Könyveink