hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Költöztetés „apróbb” hibákkal

  A kórházi kapacitások csökkentését sikerként, de legalábbis szükséges lépésként könyvelik el az egészségpolitikusok, ám az intézmények felszámolása, a több milliárdra rúgó adósságok kiegyenlítése és az osztályok összevonása rendkívüli alkalmazkodóképességet követelt mind az egyészségügyi dolgozóktól, mind a betegektől. Írásunkból kiderül, milyen eredménnyel zárult a kórházhálózat karcsúsítása az első körben, amely, úgy tetszik, nem az utolsó. Az intézmények nem kerülhetik el a további racionalizálást, akár a biztosítók rendelik azt el, akár a politikai döntéshozók.
    „Ha nem én készítem el a tervet, a végeredmény még rosszabb lett volna” – mondta lapunknak Havas Szófia. A közép-magyarországi regionális egészségügyi tanács szocialista elnöke azt is elárulta, „nem szerzi meg ellenfeleinek azt az örömet,” hogy kiszáll a politikából. Az egészségbiztosítási törvény átírása körüli harcai nem apasztották rosszakarói számát, véleménye szerint az 1956-tal kapcsolatos kijelentése körüli vita is arról szólt, „hátha kiebrudalják a frakcióból”.

  Interjú a 3.,
  cikkünk a 4–5. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BÁNKY BEA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés