hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kiemelt program az egészségipar

Az új Széchenyi Tervben az egészségipar nemcsak a gyógyszeripart, hanem a termálegészség-turizmust, a hozzá kapcsolódó egészségturisztikai szakképzést és a balneológiát, valamint a termálvíz gyógyászati alkalmazását is magába foglalja.

Vitára bocsátja és gazdasági konzultációsorozatot indít a kormány az új Széchenyi Tervről, amelynek vitairatát Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter mutatta be szerdán Budapesten.

Az új Széchenyi Terv hét kiemelt programja: gyógyító Magyarország – egészségipar, megújuló Magyarország – zöld gazdaságfejlesztés, otthonteremtés – lakásprogram, vállalkozásfejlesztés – üzleti környezet fejlesztés, tudomány – innováció – növekedés, foglalkoztatás, közlekedés – tranzitgazdaság. A vitaindító szerint a cél egymillió új munkahely létrehozása. Hét témakörhöz kapcsolódva, több mint 70 munkacsoportban, közel ötszázan, kutatók, szakértők, gazdasági és civil szakemberek 175 tanulmányt írtak.

Az új Széchenyi Terv a tervek szerint 2011. január 15-én indul, az üzleti élet szereplőitől 2010. szeptember 15-ig várják a javaslatokat a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. mail címre.

 

 

- turizmusonline -

hirdetés

Könyveink