hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Ki védi meg a mentőket?

Szidalmazás és fenyegetés mindennap éri a mentőket, de évente több tucat esetben komolyan megtámadják őket, írja a vs.hu.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondja, hogy mentődolgozók bántalmazása után minden esetben feljelentést tesz az OMSZ, el is indulnak a büntetőeljárások, váltakozó eredménnyel.

„Az elmúlt időszakban egyaránt találkoztunk kemény jogalkalmazói gyakorlattal, ami végrehajtandó szabadságvesztés büntetést jelent, de annak ellenkezőjével is” – jegyezte meg Győrfi.

Támadás esetén az OMSZ mentőegységei a rádiókészülék „pánikgombjának” megnyomásával jelezhetik, hogy veszélybe kerültek, a mentésirányítás informatikai rendszere pedig lehetővé teszi a helyszín meghatározását és a rendőri segítség gyors riasztását is. Ilyenkor a közelben tartózkodó üres mentőegységek is elindulnak a helyszínre.

A várhatóan rázós esetekben pedig márciustól Budapesten az önkormányzati rendészek is segítenek. A mentőszolgálat és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság megállapodása értelmében a rendészek a mentőkkel együtt érkezhetnek a helyszínre, hogy megelőzzék, elhárítsák az ittas vagy drogos személyek által a mentők ellen irányuló agressziót, támadást, közli a lap.

(forrás: vs.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés