hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Két napja nem fogad járóbetegeket a váci kórház laborja

Második napja hiába várnak vérvételre a váci Jávorszky Ödön Kórházhoz tartozó járóbetegek, mert az intézmény laboratóriuma nem teljesíti ezirányú kötelezettségét.

A kórház főigazgatója, Kázmér Tibor szerint a fekvőbetegeket érintő laborvizsgálatok folyamatosak, ott nincs zavar. A kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető Pharmadose Kft. képviselőitől a probléma okáról. Ezt megkifogásolták, és felszólították a céget a működési rend helyreállítására.

A főigazgató szerint a kórház rendesen fizet a labornak. Az MTI megpróbálta elérni a laboratórium vezetőjét, de a kórház telefonközpontosa közölte, hogy a labor se tegnap, se ma nem nyitott ki. A Kft. interneten közzétett budapesti és váci telefonszámain "az előfizető nem kapcsolható" automatahang jelentkezik.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a Pharmadose Kft. tartozik a veszélyes hulladékokat a laborból elszállító cégnek, így az nem hajlandó elszállítani a hulladékot, ezért szünetel a vérvétel.

Vass Csaba helyettes Pest megyei tiszti főorvos szerdán az MTI megkeresésére válaszul azt írta, hogy az "eseményről" nemrég értesültek, jelenleg tájékozódnak.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés