hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Képszerkesztő a gépben

Egyre okosabbak a digitális fényképezőgépek: olyan képszerkesztési műveletekre is képesek, amelyeket nemrég még csak utólag a számítógépen, bonyolult programok bevetésével lehetett végrehajtani. Ráadásul az említett „okosságok” a csúcskategóriából egyre lejjebb szivárognak, és a kompakt gépekben is megjelentek.

Panorámaképet készíteni nem egyszerű, sok, a látkép egymás melletti szeleteit ábrázoló kép és nagyon pontos illesztés kell hozzá – no meg egy számítógépes program, amely lehetővé teszi a digitális képek öszszevágását. És még így sem kapunk feltétlenül tökéletes eredményt. Egy egyszerű HP-kamera (az egyik legelterjedtebb kompakt gép Európában és Amerikában) megkönnyíti a panorámakép-készítő dolgát: az LCD-kijelzőn feltünteti az előző képet kicsiben, megjelöli a szélét, így a kamerát pontosan addig lehet igazgatni, míg a felosztott képernyőn az új felvétel képmezőjének széle egybeesik a szomszéd képével. Ezzel a megoldással egy rövid begyakorlási időszak után bárki tud használható panorámasorozatot készíteni, és a kamera menüje segítségével a szerkesztés egészen a végállomásig, vagyis a sok kockából összeálló egyetlen széles képig elvégezhető.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés