hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Kampánytéma a biztosítás

Míg a közeledő 2008-as amerikai elnökválasztási kampány legfontosabb külpolitikai témája Irak, addig a belpolitikában az USA lakossága azt tartja mindennél előbbre valónak, hogy a szövetségi kormány mindenki, különösen a gyerekek számára garantálja az egészségbiztosítást. A The New York Times/CBS News által márciusban publikált felmérés szerint az amerikaiak többsége úgy nyilatkozott, hajlandó több adót is fizetni annak érdekében, hogy meg lehessen valósítani az átfogó egészségbiztosítási rendszert. A megkérdezettek ennél a kérdésnél még a bevándorlás, az adócsökkentés és a hagyományos családi értékek védelmét is hátrább sorolták.
   A lap értékelése szerint Amerika továbbra is megosztott abban, hogy Washington vajon kötelezzen-e mindenkit egy országos biztosítási programban való részvételre. A legutóbbi kezdeményezés az átfogó biztosítási rendszer megteremtésére a demokrata párti Bill Clinton elnöksége idején megbukott; a republikánusok nincsenek meggyőződve arról, hogy a kormány hatékonyabb rendszert működtetne a magánbiztosítóknál. A lap szerint a Demokrata Párt szavazótábora hagyományosan nyitottabb a biztosítás kiterjesztésére. A közvélemény-kutatás szerint a demokraták 83 százaléka, míg a republikánusok 57 százaléka tartja súlyos problémának, hogy az országban sokaknak nincs biztosításuk. A demokraták 63 százaléka hajlandó lenne évente legalább 500 dollárral több adót fizetni azért, hogy az átfogó egészségbiztosítás megvalósuljon, a republikánus szavazóknak viszont csak 33 százaléka nyilatkozott így.
   A The New York Times értékelése szerint az egészségbiztosítási reform az elnökválasztási kampányban központi kérdés lesz. Az újság emlékeztetett rá, hogy több államban napirenden van a reform: a nyugati Kaliforniában Arnold Schwarzenegger republikánus párti kormányzó jelentett be nagy léptékű változtatásokat, míg a keleti parti Massachusettsben Mitt Romney volt kormányzó, jelenlegi republikánus elnökjelölt- aspiráns kezdte el az egészségbiztosítási intézmények átalakítását.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés