hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Kamara a kórházi fertőzésekről szóló rendeletről

Balogh Zoltán, a Magyar Egyészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke az EchoTV-ben azt mondta, a hatékonyság érdekében a higiénés és fogyó eszközökre külön keretet kell biztosítani.

Tegnap estig véleményezhették a szakmai szervezetek a kórházi fertőzések megelőzését szolgáló rendelet-tervezetet. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán az EchoTV-ben kifejtette, markáns változás, hogy szervezeti egységenként megjelenik egy egészségügyi szakdolgozó, aki kapcsolatot tart az intézményi infekciókontroll és antibiotikum bizottsággal.

Elmondta azonban, hogy ez a feladatkör nem újkeletű, mert a 90-es évek vége óta voltak olyan képzések – epidemiológiai szakápoló, népegészségügyi felügyelő – amelyek lehetővé tették, hogy intézményi szinten ellássanak ilyen feladatokat a szakdolgozók. A kórházi osztályonként kijelölt ápoló feladata lesz a szervezetté váló rizikóbesorolás, ami az elnök szerint hatékonyabbá teheti a kórházi fertőzések megelőzését.

Ugyanakkor megjegyezte azt is, a legnagyobb problémát eddig is az jelentette, hogy nem állt rendelkezésre elegendő pénz a fogyó anyagok beszerzésére, a MESZK szerint erre külön keretet kell biztosítani az intézmények számára.

(forrás: Echo TV)
hirdetés

Könyveink