hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Jótékonysági borárverés: 37 millió forint gyűlt össze

2008. március 8-án vasárnap este a Hír TV negyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági borárverését. Az idei eseményen összegyűlt 37 millió forintot ezúttal a Trautsch András Közhasznú Alapítvány kapta. Az alapítvány célja az I. számú gyermekklinika koraszülött sürgősségi intenzív osztályának kialakítása és műszerekkel való felszerelése.

Ma Magyarországon a koraszülés népegészségügyi probléma. Kétszer annyi a koraszülött baba, mint az európai uniós átlag. Az intenzív osztály műszerezettségének javulásával, újabb terápiás lehetőségek birtokában egyre több igen kis súlyú koraszülöttet sikerül életben tartani.
Az árverést idén is a Gundel étteremből közvetítette élőben a csatorna. A meghívott vendégek a helyszínen összesen 23 millió forint értékben licitáltak a borritkaságokra, ezenkívül 3,8 millió forintot adakoztak az alapítvány javára. A legmagasabb áron – összesen 5 millió forintért – a Gere Pincészet által felajánlott 9 literes Gere Kopár Cuvée 2000 kelt el, melyért először Andy Vajna ajánlotta a legmagasabb, 2,5 milliós árat, majd visszaadta és újralicitálásra felajánlotta, így másodszor is 2,5 millióért vitték el.
A nézőknek felkínált 75 tételből összesen több mint 7 millió forint folyt be, ezenkívül a nézők 2,5 millió forintot ajánlottak fel az alapítvány céljaira.
A Hír TV történetének eddigi 4 borárverésén összesen 124 millió forintot gyűjtött jótékony célokra. 2004-ben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kapott 24 millió forintot, amelyből az ország 30 vidéki rohamkocsiját és 5 mentőhelikopterét szerelték fel gyermekek mentéséhez szükséges életmentő eszközökkel és berendezésekkel. 2005-ben az árverésen befolyt több mint 30 millió forint a Déméter Ház megépülését segítette, melyet 2006-ban vehettek birtokba a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek és szüleik. 2007-ben a Napsugár ’67 alapítvány jutott a Hír TV segítségével 33 millió forinthoz, melyből egy autista majorságot építettek föl Karácsond községben.

A jótékonysági borárverés mint nemes hagyomány a tervek szerint a jövőben is folytatódik.

(hirtv.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink