hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Jegyzetfüzete buktatta le a csaló fogorvost

Jövedelme java részét, öt év alatt mintegy nyolc millió eurót (több mint 2,4 milliárd forintot) eltitkolt az adóhatóság elől egy római fogorvos – közölte a rendőrség.

A negyedben, ahol a fogorvos praktizál, a hasonló szakmák művelői – orvosok, plasztikai sebészek, fogorvosok – legalább hárommillió eurót (912 millió forintot) keresnek évente, míg a szóban forgó fogorvos „csak” évi 250 000 eurós (76 millió forintos) jövedelmet jelentett be évente – mondta el Gavino Putzu ezredes. A rendőrségnek szemet szúrtak "gyakori egzotikus utazásai" – árulta el a rendőrtiszt.

A nyomozók átkutatták a rendelőjét, ahol megtalálták azt a füzetet, amelyben a fogorvos a be nem jelentett bevételeit könyvelte el. A rendőrség így tudta megállapítani a fogorvos valódi jövedelmét, és összehasonlította a jegyzeteket a bankszámláival. Így derült ki, hogy öt év alatt 8 millió eurónyi jövedelmet nem vallott be.

A fogorvos ellen „hamis adóbevallás” vádjával indult eljárás, mert az eltitkolt összeg meghaladja azt a határt, amely alatt egyszerű közigazgatási bírsággal sújtották volna.

(forrás: MTI/MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink