hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Javuló teljesítménymutatók

Javuló teljesítménymutatók

Április 14. és 17. között, Los Angelesben zajlott a Nemzetközi Koenzim Q10 Szövetség negyedik kongresszusa. A legnagyobb érdeklődés azokat az előadásokat kísérte, amelyek a koenzim Q10 klinikai felhasználásának lehetőségeiről és legújabb eredményeiről számoltak be.

Magyarországon a közelmúltban törzskönyvezték gyógyszerként a nagy dózisú ubidecarenon Q10-et (Myoqinon 100 mg, lágyzselatin kapszula, Pharma Nord), amely a napokban fog megjelenni vényköteles gyógyszerként a szívelégtelenség kezelését szolgáló szerek palettáján.
A koenzim Q10 szerepe ismert az öregedéslassításban, amelyre elsősorban antioxidáns tulajdonságai teszik alkalmassá, a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében betöltött szerepéről viszont eddig kevés bizonyítékon alapuló tanulmányt közöltek. Kardiológiai felhasználásának alapja, hogy fontos szerepe van a szívizomsejtek oxidatív foszforilációjában.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 1,5 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés