hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Indul a biztosítási reform

Pilléres gondjaink

A jövőben csak a biztosítottak számára járnak térítésmentesen az egészségügyi szolgáltatások. A nem biztosítottaknak a sürgősségi ellátásokért is fizetniük kell. A számlát az egészségügyi szolgáltató állítja ki, és ha nem tudja érvényesíteni követelését, akkor az egészségbiztosító megtéríti számára – feltéve, ha sürgősségi ellátásnak fogadja el, amit az orvos annak minősített. Többek között ez is szerepel a kormány egészségbiztosítási reformtervében.
Gyurcsány Ferenc kormányfő még májusban jelentette be, hogy háromszintes biztosítási rendszer létrehozását tervezik. Ennek első szintje „emberi jogon” járna, a második biztosítási alapon, a harmadikhoz pedig a kiegészítő biztosítások révén juthatnánk hozzá.
Ekkor még úgy fogalmaztak: a „biztosítási elv megerősítése mellett az állam felelőssége, hogy azok számára is garantálja a legszükségesebb egészségügyi ellátásokat, akik nem rendelkeznek biztosítással”. Számukra egészségügyi szolgáltatási alapcsomag kialakítását jelezték (ide sorolták a sürgősségi ellátást, a közegészségügyi szolgáltatásokat, az anya- és csecsemővédelmet).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
ÉLŐ ANITA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés