hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Gazdaság

Illegális őssejt-beültetést végeztek egy kaposvári magánklinikán?

Illegális őssejt-beültetéseket hajtottak végre a kaposvári Seffer-klinikán – adta hírül a Sonline hírportál kedd este; a klinika ügyvezető igazgatója, Seffer Tibor határozottan cáfolta az értesülést az MTI-nek.

A Sonline állítása szerint több információforrás is megerősítette, hogy a Seffer-klinikán végeztek engedély nélküli beavatkozásokat. A hírportál információja szerint egy amerikai, egy ukrán és két magyar orvos éppen egy műtéthez készülődött, amikor a rendőrök tetten érték őket. A klinikán műtétenként ötmillió forintért kértek a beavatkozásokért.

A hírportál úgy tudja, hogy a beavatkozáshoz szükséges alapanyagot emberi abortumokból nyerték. A rendőrség emberi test tiltott, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett felhasználásával gyanúsítja a négy orvost – írja a Sonline.

A Seffer-klinikán évek óta törekedtek arra, hogy humán őssejt-beültetést és gyógyászatot végezhessenek, pályázatukat azonban tavaly visszautasította az engedély kiadására hivatott akadémiai bizottság – a hírportál beszámolója szerint.

Az MTI-nek a magánklinika ügyvezető igazgatója, Seffer Tibor cáfolta az internetes újság értesülését. Közölte, július 13-tól augusztus 3-ig zárva tart a klinika, ahol nem folyik őssejtkutatás. Mint kifejtette, az intézmény egyik laboratóriumát bérelte az az IRM Magyarország Zrt., amely cég egy ideig a terápiás célú őssejtgyűjtésre és –tárolásra szóló engedély birtokában foglalkozott ezzel a területtel. Az IRM engedélyét azonban tavaly tavasszal visszavonták, gyakorlatilag azóta ez a cég sem folytat őssejtkutatást Kaposváron, és a napokban hivatalosan is felhagyott ezzel a tevékenységével.

Seffer Tibor hangsúlyozta, a klinika és az IRM két különböző cég. A klinikán plasztikai sebészet folyik, és annak dolgozói be sem tehették a lábukat a bérelt laboratóriumba, amelynek szabályos működését a tisztiorvosi szolgálat több tucatszor is ellenőrizte.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink