hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Gyógyítás

Idén ötödször lehet szavazni az év kórházára

Az év végéig szavazhatnak az érdeklődők a www.azevkorhaza.hu oldalon minden hazai, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházra és klinikára. Az ötödik alkalommal meghirdetett Év Kórháza címet a legtöbb szavazat birtokosa nyeri el.
A honlapra látogatók orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság szempontjából pontozhatják az egészségügyi intézményeket. Az öt kategóriagyőztes mellett kihirdetik az abszolút győztes intézményt is, amely egy évig viselheti az Év Kórháza kitüntetést – mondta Kocsis Gábor, a kezdeményezés főszervezője, a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója hétfőn a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. Hozzátette, hogy idén a szavazás menete módosul a korábbi évek gyakorlatához képest, hiszen az új rendszerben minden interneten leadott szavazatot egy alapdíjas SMS elküldésével is meg kell erősíteni, elősegítve a szavazás biztonságos és tiszta menetét.

A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjában tartott sajtótájékoztatón Kocsis Gábor ismertette annak a kutatásnak az eredményét, amelyet a korábbi évek díjazottjainak – tíz kórháznak és klinikának – körében végeztek a szervezők. A kórházigazgatók többsége szerint elsősorban a kimagasló szaktudás és az emberséges bánásmód miatt érdemelte ki az általuk vezetett kórház az elismerő címet, noha az infrastruktúra, a páciensek komfortérzete és a betegellátás szervezettsége is hozzájárult a kitüntetéshez.

A felmérés szerint az intézmények büszkék voltak az Év Kórháza cím elnyerésére, az elismerésről értekezleteken, rendezvényeken, belső hírlevélben tájékoztatták a dolgozókat a vezetők. A dolgozók a kitüntetésről átlagosan két és fél hónapig beszéltek, de több kórházban fél évig is téma volt az elismerés. A kórházigazgatók válaszai alapján a kezdeményezés kedvező módon motiválta a dolgozókat, volt olyan kórház, ahol a betegek hónapokig emlegették a kitüntetést. Az egyik nyertes intézményben az elismerés hatására a betegforgalom a sokszorosára növekedett.

Az Év Kórháza programot a szervezők azzal a szándékkal indították el négy évvel ezelőtt, hogy láttassák a hazai kórházak, az egészségügyi ellátás színvonalát, és felhívják a figyelmet a kedvező példákra is.

MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés