hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Hőség: két megyében harmadfokú figyelmeztetés

Békés és Csongrád megyében a legmagasabb szintre, harmadfokúra emelte a hőség miatt kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hétfő délután 31 és 37 fok között valószínű, majd késő estére 25 és 32 fok közé csökken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra kiadták a hőség miatti figyelmeztetést. Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Hétfőn az ország nagyobb részén 27 fok felett, a Dél-Alföldön 29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, csak az Északi-középhegység térségében lehetnek jellemzőbbek a 25 fok körüli értékek. Kedden az északnyugati országrészben már enyhül a hőség; az ország túlnyomó részén azonban még maradnak a hétfőihez hasonló értékek.

A legfrissebb figyelmeztetés szerint a hőség miatt Csongrád és Békés megyére keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adták ki. A másodfokú és elsőfokú figyelmeztetést kevesebb megyére, de még mindig az ország jelentős részére adták ki.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink