hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Honvédkórház: jövőre már jó lehet...

Jövőre egyensúlyba kerülhet a budapesti Honvédkórház költségvetése - írta Hende Csaba miniszter egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában – tudatta az MTI.

A kérdés azt firtatta: "miként akadályozzák meg a Honvédkórház adósságállományának újratermelődését". Hende Csaba válaszában kifejtette: a Honvédelmi Minisztérium  hatékonyságvizsgálatok segítségével áttekinti az egyes gyógyító osztályok tevékenységét, felszámolja a katonai és a civil ellátásban meglévő párhuzamosságokat, racionalizálja a telephelyeket és folytatja a kormányzati egyeztetéseket a Honvédkórház finanszírozásának rendezése érdekében.

A miniszter kiemelte: már döntöttek az (eddig két helyszínen működő) Alkalmasságvizsgáló Intézet kecskeméti összevonásáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával is zajlanak az egyeztetések "az MH Egészségügyi Központ részére meghatározott területi ellátási kötelezettségnek megfelelő finanszírozás biztosításáról" - írta a miniszter.

Mindezek eredményeként a Honvédkórház adósságállományának növekedése az év során várhatóan tovább lassul, minden feltétel teljesülése esetén az intézmény költségvetése a következő évben egyensúlyba kerülhet - olvasható Hende Csaba válaszában.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink