2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Házkutatás a Humán Reprodukciós Intézetben (Frissítve: A klinika véleménye)

Rendőrségi vizsgálat zajlik a Humán Reprodukciós Intézet Kft. – más néven Versys Klinika – ellen. Az Index úgy értesült, hogy a cég Madarász irodaparkban lévő épületét a rendőrség lezárta.

Az intézményvezető Vereczkey Attila otthonában házkutatást tartottak, az Index szerint a rendőrök lefoglalták az összes számítógépet. A lap kérdésére szombaton a rendőrség megerősítette, hogy az ügyben nyomozás zajlik: „a Készenléti Rendőrségi Nemzetei Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

2019. 04.29.)

*

Frissítés: 2019. 05. 21.

Helyreigazítást kért lapunktól a Humán Reprodukciós Intézet Kft. – Versys Clinics – egy Index-től átvett hír kapcsán, melyet néhány nappal később, május 2-án a klinika ügyvezetője az Origón már pontosított, s amelyet portálunk ugyancsak szemlézett.

A helyreigazítási kérelem szerint „a MedicalOnline weboldalon 2019. április 29. napján közzétett, Házkutatás a Humán Reprodukciós Intézetben című cikkben valótlanul állítottuk, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik a Humán Reprodukciós Intézet Kft. – más néven Versys Klinika ellen. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Humán Reprodukciós Intézet Kft. – Versys Clinics – ellen soha nem volt és jelenleg sem folyik büntetőeljárás.

Valótlanul állítottuk, hogy a cég Madarász irodaparkban lévő épületét a rendőrség lezárta, valamint azt, hogy a rendőrök lefoglalták az összes számítógépet. Ezzel szemben a valóság az, hogy a klinika egyetlen részét sem zárta le a nyomozó hatóság. A klinika számítógépei sem kerültek lefoglalásra, azokról csupán adatokat mentettek le.”

(forrás: Index, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink