hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Génteszt közleményváltással

Konkrétan meg nem nevezett publikációkra és bennük foglalt valótlan állításokra reagált csütörtöki közleményében az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT).

A tanács a honlapján is hozzáférhető, „Az Egészségügyi Tudományos Tanács közleménye a Humán Reprodukciós Intézet Kft. közelmúltban megjelent sajtóközleményei kapcsán” címmel megjelölt dokumentum lényegében azt közli, hogy az Egészségügyi Tudományos Tanács Humán Reprodukciós Bizottsága (HRB) nem áll egyetlen lombikbébi magáncég munkatársainak meghatározó befolyása alatt; valamint a HRB (egyébként konszenzusos) a preimplantációs genetikai diagnosztikára (PGD) és genetikai szűrésre (PGS) vonatkozó állásfoglalása szabadon hozzáférhetők a testület honlapján (www.ett.hu), illetve a testület sem ezzel az állásfoglalásával, sem személyi összetételével kapcsolatban nem kapott megalapozott kritikát – rögzítette álláspontját az ETT.

(A közleményváltásra az Origo cikke adta meg a jelet, amelyben megírták, hogy az illetékes ÁNTSZ határozatban tiltotta meg a budapesti Versys meddőségi klinikának, hogy egy speciális génvizsgálatot elvégezzen a hozzá forduló nőkön.)

hirdetés

Könyveink