hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Halálos kihívások

Magyarországon a mobiltelefon használata robbanásszerűen terjedt: 2006-ra a mobiltulajdonosok száma meghaladta a 9,3 milliót. Hazánkban ebből adódóan a régi mondást, amely szerint „mindenki közlekedik”, mára úgy kell aktualizálnunk, hogy „mindenki közlekedik és telefonál”.
A mobiltelefon-használat közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásaival kapcsolatos kutatásokat Magyarországon a Közlekedéstudományi Intézet végzett 1995- ben. Bár a mobil széles körű használatát a tanulmány jóval lassabbnak feltételezte, a jelenség kockázataira már akkor is igen nagy pontossággal mutatott rá, és számos javaslatot tett azok csökkentésére.
Ezeket figyelembe véve 1998. január 1-jével került be a KRESZbe az előírás, amely szerint „A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben – ide értve a forgalmi okból történő megállást is – kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.”

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BÍRÓ JÓZSEF
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés