hirdetés
hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Ízelítő

H1N1-ölő öltöny Japánból

Új eszközt vetnek be a japánok az új influenza ellen: férfiöltönyt. A szigetországban ugyanis olyan öltönyt készítenek, amely állítólag csökkenti a fertőzés veszélyét.
A pénteki tudósítások szerint a gyapjúöltöny egy speciális, titán-dioxid bevonatot kap. A vegyület ultraibolya sugarakkal érintkezve „megöli” a vírusokat. A speciálisan kezelt szövet a cég ígérete szerint 20 vegytisztítást is kibír, és utána még mindig hatékony marad.

Az öltönyt csütörtökön mutatták be Tokióban, és szombaton kezdték árulni a szigetország 272 üzletében. Az új influenza elleni öltönyért 52 290 jent (csaknem 110 ezer forintot) kell fizetni.

A „vírusölő” szövetre véletlenül bukkantak a japánok. Eredetileg olyan anyag létrehozásán kísérleteztek, amely jobban ellenáll a piszoknak és a szagoknak. A laborvizsgálatoknál viszont kiderült, hogy a titán-dioxiddal kezelt textíliára került vírusok három órán belül eltűntek.

Japánban az új influenza megjelenése óta sokan maszkban közlekednek az utcákon. Emellett rengeteg fogy az antibakteriális, vírusölő termékekből. Talán ezért látott lehetőséget az új influenza ellen aligha hatásos öltöny piacra dobásában a japán cég.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés