hirdetés
hirdetés
2024. május. 22., szerda - Júlia, Rita.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

Az Amgen Magyarországon

Az Amgen magyarországi leányvállalata 2004 elején kezdte meg működését Amgen Gyógyszer-kereskedelmi Kft. néven. Külföldi onkológiai, nefrológiai vagy immunológiai kongresszusokon eddig is találkozhattak a magyar orvosok az Amgen nevével és termékeivel, május 1-jétől azonban a közvetlen magyarországi jelenlét révén ez a kapcsolat sokkal szorosabbá válik.

A 2004-es év rendkívül fontos az Amgen számára, mivel ebben az évben terjeszti ki tevékenységét Magyarországon kívül az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó további hét országra is.

Az Amgen magyarországi működése kiterjed a kereskedelmi, orvosi, marketing és klinikai fejlesztési tevékenységekre egyaránt.

Vállalatunk első terméke – a Roche és az Amgen között kötött szerződés alapján – az Amgenhez visszakerülő Neupogen®.

A Neupogen®-t (filgrasztim) az Amgen fedezte fel és fejlesztette ki, majd 1991-ben a világon elsőként hozta forgalomba. Magyarországon a korábbi licencszerződés alapján a Roche vezette be a terméket.

Május 1-jétől az Amgen minden olyan további terméke is elérhetővé vált Magyarországon, amelyet az Európai Unió központi regisztrációs eljárásával törzskönyveztek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés