hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

Sanofi-aventis-támogatás
Gyorssegélyként több száz doboz ingyen gyógyszert juttatott a sanofi- aventis a miskolci Semmelweis Városi Kórháznak, az ott ápolt ivóvízfertőzésben megbetegedettek kezelésére. A fertőzés következményeit többek között a sanofi- aventis nem vényköteles gyógyszere, a Normaflore orvosolhatja, amely hatékonyan segíti elő a bélflóra egyensúlyának helyreállítását. Ebből a készítményből adományozott a vállalat nagyobb mennyiséget az intézménynek.
Medical Tribune
 
Büntetőperek Németországban
Etikai jellegű visszaélések miatt hamarosan büntetőper kezdődik Németországban orvosok és gyógyszeripari cégek alkalmazottai ellen. Sajtóhírek szerint ezt a müncheni főállamügyész jelentette be. Az orvosok és a Bristol-Myers Squibb közti összefonódások felderítését célzó nyomozás két éve kezdődött, miután egyesek azt állították, hogy a vállalat tanulmányutakat finanszírozott, gyógyászati felszerelések vásárlását támogatta, egy esetben pedig befizetett egy orvost sétagőzösre a bajorországi Ammer-tavon. Az orvosoktól mindezek fejében állítólag BMS-termékek rendelését várták el. Anton Winkler főállamügyész szerint 850 klinika, 2200 orvos és BMS-alkalmazott ellen emelhetnek vádat. Egy másik ügyben hasonló vétségekkel vádolják a japán Fujisawa németországi leányvállalatát, amely állítólag tudományos szempontból „gyanús” klinikai vizsgálatokat finanszírozott annak igazolására, hogy immunszuppresszáns szere hatásosan alkalmazható vese- és májátültetetteken a kilökődés megakadályozására. A gyanúokot szolgáltató orvosok és vállalati alkalmazottak száma a vizsgálat kezdete óta 90-ről 300-ra emelkedett. A nyomozás müncheni, stuttgarti, bonni, hannoveri, münsteri, berlini és hamburgi klinikákra terjed ki. Ítélet mindkét ügyben ősszel várható.
Scrip

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés